Paco López: "Morales, selecció? No seria gens desgavellat"

Paco López: "Morales, selecció? No seria gens desgavellat"

RODA DE PREMSA / VALÈNCIA

-25 punts de 30, el millor equip de la lliga des que va arribar a la banqueta del Llevant, ha tombat a un campió que estava invicte, com se sent?

-No et sabria explicar. Molta felicitat per veure al vestuari i a cadascun dels jugadors. M’acorde de com estava l’equip quan vaig arribar fa 2 mesos, i veure’ls ara em fa molt feliç. També em dóna felicitat veure a l’afició gaudir com ho ha fet, que era una de les nostres intencions. Són moltes emocions juntes. Emoció continguda, però orgullós i satisfet per veure a tot el levantinismo content.

-Li han mantejat els seus futbolistes en acabar la trobada, què significa per a vostè que els seus jugadors reconeguen el seu treball?

-Significa molt. Estic molt orgullós, i reflecteix la unió que hi ha en el vestuari i l’ambient que ha regnat. No és mes que un reconeixement de l’alegria i il·lusió que tenim tots. Molt content, perquè dins el vestuari hi ha uns valors molt importants.

-Com ha viscut el partit?

-Sabíem la qualitat dels jugadors que teníem enfront, i podia passar qualsevol cosa. Nosaltres hem assumit el risc que té jugar-li del teu al teu a aquest equip, fins i tot sent valents a dalt quan anàvem per davant en el marcador. Hem intentat pressionar-los alt, encara que quan hi ha tanta qualitat és normal que et superen i t’obliguen a replegar. El que preteníem, més enllà de guanyar el partit, era brindar-li a l’afició un espectacle, i ho hem aconseguit.

-La titularitat de Lukic i Róber, era una manera d’acomiadar-se de la gent?

-Porte 2 setmanes dient-li als jugadors que m’ho posen molt difícil per a fer l’11, perquè hui, per exemple, mereixien tots jugar. És una injustícia la gent que s’està quedant sense jugar, perquè l’actitud que tenen tots en cada entrenament és bona. El rol que li toca cada l’ho assumeixen amb molta professionalitat.

-Com pot haver-se transformat d’aquesta manera Boateng?

-De Boateng ja hem parlat moltes vegades. És un xic amb moltíssimes ganes de millorar i amb una actitud immensa. A més, té unes condicions físiques molt importants per al futbol de hui dia, com la velocitat i la seua potència.

-Del 5-1 al 5-4, s’ha preocupat?

-Tenint enfront al Barcelona és molt difícil defensar. Volíem defensar amb ordre però, alhora, sabíem que si érem capaços de donar 2 passades en alguna recuperació podíem fer molt dany a l’esquena. Hem assumit eixe risc, deixant els davanters a dalt amb les seues centrals, sabent que defensàvem a voltes amb 2 menys. Però aquest equip sap que ha de ser valents, i més hui que no hi havia res en joc quant a classificació. El més important és que la gent s’anara contenta.

-Morales selecció…

-Morales està fent una temporada escandalosa. Té unes condicions increïbles i, a més, ha agafat tranquil·litat per a poder finalitzar jugades en els últims metres. No seria gens desgavellat que poguera ser internacional, però és complicat i cal respectar al seleccionador perquè és difícil triar amb els grans jugadors que hi ha a Espanya.

-Bardhi ja no solament fica de falta, quina valoració fa de la seua actuació?

-Em quede amb el treball i l’esforç. Normalment, als jugadors de talent com Bardhi, Campaña o Lukic, quan els veus treballar d’aquesta forma, acaben rebent un premi merescut com acabem de veure. Bardhi ha treballat moltíssim per a arribar a aquest nivell i demostrar el talent que té.

-Quin record li va a deixar a vostè aquest partit?

-Un record boníssim. En el vestuari, abans del partit, sabíem que era complicat però possible. Les probabilitats de poder fer-ho depenien del nostre treball, esforç, convicció i fe. Evidentment, calia esperar al fet que el Barça no tinguera el dia. Però, sobretot, fonamentalment depenia de nosaltres.

-Lamenta que s’acabe la Lliga ja veient ho be que va l’equip?

-Pensant en els jugadors, es mereixen unes bones vacances. Portaven temps patint, i quan acabe el partit de Vigo, pensarem en les seues merescudes vacances.

-Aquesta és una de les victòries més importants que ha vist Orriols?

-Possiblement en molts anys sí. És de les victòries mes importants. Més que gens per com ha sigut. Ha sigut un partit espectacular dels 2 equips, no solament per guanyar a l’equip imbatut, sinó per com ha sigut.

-Ha deixat el llistó molt alt per a la temporada que ve…

-La temporada que ve ja vindrà. El futbol és un continu vaivé de puja i baixa i el que pot arribar la baixada en qualsevol moment. Ara solament gaudisc del dia a dia, eixe és un dels nostres lemes.

Imatge: La Lliga