Paco López: "El que està fent aquest equip és més que bona sort"

Paco López: "El que està fent aquest equip és més que bona sort"
RODA DE PREMSA / BILBAO

-El Llevant no solament ha guanyat hui, sinó que, a més, s’ha merescut guanyar, com ha aconseguit transformar a l’equip així? 

-L’equip s’ha trobat millor que altres trobades, però hem fet grans partits. La transformació ve a causa del gran treball i compromís continu de l’equip. Amb aquest nivell de compromís… així és molt més fàcil per a l’entrenador.

-L’equip no ha començat del tot bé, però sembla que el gol, en lloc de minvar la moral de l’equip, li ha servit d’incentiu per a assentar-se sobre el terreny de joc….

-Teníem un gran rival al davant que sabíem que anava a eixir fort, aprofitant els seus forts que són el joc aeri i els centres laterals. Estem jugant contra rivals d’un gran nivell. L’equip, malgrat l’adversitat del gol,  ha seguit creient en el que fa. Ho ha tornat a demostrar.

-Açò és ja un gol per la permanència, o segueix sent una assistència que fa falta rematar el divendres?

-Era un partit per a donar una assistència, però no ficar gol. Hem de ficar-ho el divendres. Ha de ser així perquè matemàticament encara no estem salvats. Ja sabem com és el futbol, hem de seguir treballant sense confiar-nos.

-Bardhi ha fet un gran partit i ha ficat 2 golaços de falta, com d’important és açò per al jugador?

-És un xic amb intenció de fer grans coses en el futbol, molt treballador i molt implicat. He parlat amb ell i ha de millorar en diversos aspectes, però té tota la meua confiança perquè sempre intentar millorar. Bardhi, i tots els jugadors, tenen un gran nivell de compromís, fe i convicció, i açò ens fa estar on estem. Tirem la vista arrere un mes i mitj, i és per a estar molt contents. L’afició i els jugadors es mereixen gaudir, una vegada més.

-Quina part del canvi del Llevant es deu a un aspecte mental?

-Influeix tema mental i tàctic. Vam agafar l’equip en una situació en la qual el jugador necessitava molta confiança en l’aspecte mental. Diuen que els resultats donen confiança, però crec que és al revés, la confiança fa que els resultats isquen, la confiança dóna els resultats. Aquest grup li’l mereix.

-Des que va arribar, 16 punts de 21, nombres espectaculars…

-Quan un agafa a l’equip com estava i es posa a entrenar, solament pensa en partit a partit i no en mes allà. Hem tractat de traslladar açò. Molts parlaven de sort. El factor sort existeix, no ho neguem, però el que està fent aquest equip s’ha demostrat que és més que bona sort. Sense treball, valentia, fe i convenciment no apareix la sort.

-Com està Pedro López?

-No sabem gens encara. Haurem d’esperar a saber si és muscular o solament es tracta d’una sobrecàrrega.

-Ha optat per jugar amb 2 laterals drets i Luna en l’esquerra, per què?

-Ens preocupaven les situacions de centres laterals que tant genera l’Athletic, per açò hem decidit reforçar la defensa. Coke és un jugador polivalent que, a més, té una gran arribada des d’arrere. En traure a 2 laterals drets no hem perdut gens a nivell ofensiu, al contrari, necessitàvem açò i ha funcionat.

-Boateng s’ha tornat a marcar un partidaç, una altra vegada, què li ha passat al futbolista?

-Té un fam i unes ganes tremendes de ser futbolista. Volem que l’aconseguisca, donant-li confiança. Al final, ho va aconseguint sol. Més enllà del seu nivell de compromís, tàcticament ofereix grans coses com l’esforç que fa amb els desmarcatges de ruptura, que no és fàcil trobar-ho.

Imatge: La Lliga