Paco López: “La sanció de Rochina és excessivament dura, però ens ha de servir per a aprendre”

Paco López: “La sanció de Rochina és excessivament dura, però ens ha de servir per a aprendre”

RODA DE PREMSA / BUNYOL

-Tot un repte visitar el Wanda Metropolitano, on no ha aconseguit guanyar ningú, no?

-És un altre partit més en el qual necessitem fer un treball boníssim per a guanyar. Sabem la dificultat que comporta el rival. Però afrontem el xoc amb la mateixa il·lusió que els anteriors partits.

-Si es pot traure alguna cosa positiva d’eixe camp és ara, tenint en compte l’estat anímic de l’equip, no?

-Sempre és important l’aspecte anímic quan véns d’una dinàmica positiva, és algo que afavoreix, però, al final, nosaltres ens centrem en el nostre treball. Anímicamente, ara, l’equip està bé.

-L’Atlètic de Madrid és l’equip menys golejat de la categoria amb, tan sol, 15 gols en contra, com se li pot guanyar?

-Fent les coses molt bé i estant molt concentrats. Cal donar-li continuïtat al nostre treball. Sabem la dificultat del rival. Però, com tots tenim, en un equip amb moltes virtuts, però també amb alguns defectes que intentarem explotar.

-Se l’ha vist provant al llarg de la setmana diferents alternatives en el costat esquerre, a més de Coke…

-Barregem també les opcions de Chema, Shaq, Aly i Róber. Tenim alternatives, encara que ara no tinc res decidit encara. Per a prendre una decisió valorem moltes coses de l’equip contrari, les circumstàncies i la confiança que tinga el jugador en eixa posició.

-Com estan físicament els jugadors en dubte com Jason, Lukic, Boateng, Luna i Pedro López?

-Jason i Lukic han entrenat bé i van a estar a disposició per a aquesta setmana, després nosaltres decidirem. Luna ha començat hui a fer coses amb el grup, però està complicat per a aquesta setmana. Pedro López està perfectament. Boateng va evolucionant, quan es reunisquen els metges considerarem.

– L’Atlètic de Madrid ve de jugar competició europea. Va ser un partit dur i tibant, creu que pot afectar-los?

-Té una plantilla molt competitiva i estan acostumats a jugar aquest nombre de partits. En eixe sentit, no crec que els puga afectar molt. Segur que trauran un 11 molt competitiu, perquè si repasses la seua plantilla és molt bona.

-Quina valoració fa de la sanció de Rochina?

-Al meu entendre, sanció excessivament dura. Però açò ens ha de servir per a aprendre. El futbolista ha de saber que no li poden trair els nervis. Rochina em va dir que va protestar amb educació, però els àrbitres estan a un nivell de pulsacions també molt alt, cal entendre-ho tot.

-Seedorf, l’entrenador de Deportivo, va dir que el Llevant estava tenint “molt bona sort”, què opina d’açò? 

-El que diguen fóra no ens importa. Nosaltres sabem el que ens està costant guanyar cada partit i l’esforç que comporta per als futbolistes en el camp. Sabem la dificultat que comporta guanyar cada partit.

-Pazzini fora de casa no ve jugant massa, encara que l’altre dia se li va veure una altra cara, un canvi positiu…

-Pazzini és un jugador amb una trajectòria espectacular. És important, i és un més de la plantilla. Sap quin és el seu rol a cada moment i ell, que és un jugador amb experiència, ho entén. És igual el rol que li toque, seguirà sent un jugador important.

-Segueixen fent falta 38 punts?

-A dia de hui, ara mateix, és una evidència que depenem solament de nosaltres mateixos i del nostre treball. Hem de sumar quants més punts millor. Oblidant-nos de la xifra exacta, perquè no sabem el que poden fer els altres. El compte de la lletera ara mateix no ens interessa, almenys a nosaltres, hem d’intentar lluitar per a sumar cada partit, ja siguen 3 o siga 1, però sumar.

-Hi ha hagut algun moviment del club perquè seguisca?

-No, però és que tampoc done motiu a açò. Estem centrats que l’equip seguisca en Primera, després ja es veurà.

-L’equip està preparat per a rebre un colp?

-L’equip està molt preparat. El nostre objectiu és sumar els màxims punts possibles d’ací al final. Seguir fent un bon treball i millorar cada dia. Eixe és el nostre focus. A partir d’ací, ens queden 7 partits i el més important, de moment, és el d’aquest diumenge.

-Quan era jugador, haguera definit com Campaña o rebentat la pilota?

-La qualitat que li va posar Campaña no l’haguera pogut posar jo. Decidir definir així, en aqueixos minuts amb la tensió i el cansament, està a l’abast de molt pocs.

Imatge: Llevant UE