Muñiz no accepta el regateig dels advocats del club

Muñiz no accepta el regateig dels advocats del club

CARLOS AYATS / VALÈNCIA

Els advocats del Llevant UE i Juan Ramón López Muñiz, que no ha estat present en l’encontre, no s’han posat d’acord en el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació (SMAC), per la qual cosa la resolució del contracte del tècnic asturià amb el degà valencià podria acabar dilucidant-la un jutge laboral, circumstància que encara confien evitar ambdues parts.

L’assumpte és senzill. El Llevant, motu proprio, va decidir el passat estiu després de l’ascens allargar el contracte del tècnic asturià, que inicialment vencia el pròxim 30 de juny, fins a l’estiu de 2019, millorant-li la seua retribució econòmica no solament de cara a la pròxima temporada, sinó també durant la present.

En eixe punt, el club sosté que va acordar de paraula amb el tècnic que, en cas de destitució per mals resultats en la segona volta, Muñiz renunciaria al seu segon any de contracte. Per la seua banda, l’asturià assenyala que solament va acceptar verbalment dit suposat en cas que l’equip es trobara en llocs de descens. Siga com siga, no es va redactar res sobre aquest tema en el nou contracte, la qual cosa és un evident error dels serveis jurídics del Llevant UE, ja que, ara mateix, té totes les de perdre amb el document en la mà.

L’asturià, no especialment content per les actuacions de directiva i direcció esportiva en els últims mesos, entén que ha fet el seu treball durant tots i cadascun dels dies que ha estat al capdavant de la primera plantilla, i es considerava perfectament capacitat per a salvar a l’equip, per més que aquest acumulara una ratxa negativa sense precedents d’1 única victòria en 22 jornades.

Renúncia a la prima per permanència i té ofertes d’altres clubs

Arribats a aquest punt, el tècnic està disposat a fer algunes concessions, com la renúncia a la prima per la permanència (a la qual té dret legalment si l’equip, com sembla, aconsegueix la salvació), però en cap cas va a cedir el milió d’euros signat per a la pròxima temporada.

En tot cas, a Muñiz, que segueix vivint a València amb la seua família, li agradaria regular com més prompte millor la seua situació laboral, ja que pretén entrenar la temporada que ve, i ofertes no li falten per a açò, alguna, fins i tot, de Primera Divisió, després d’haver descartat ja la proposta del Màlaga, el director esportiu del qual, Mario Husillos, va viatjar a València a intentar convèncer-lo el mateix dia que va ser destituït del seu càrrec en el Llevant UE després d’empatar davant l’Espanyol en el Ciutat.

El club, encara que sap que hauria d’acabar pagant, pretén pressionar amb el temps

Per la seua banda, els advocats del Llevant pensen que, a temps de pagar el signat, estaran també quan ho decidisca el jutge (la qual cosa pot reportar-li al club, no obstant açò, un important recàrrec a nivell d’interessos). La seua idea és intentar pressionar a Muñiz perquè el seu desig d’entrenar la pròxima temporada li faça renunciar a bona part d’eixE milió d’euros signat. Amb ambdues posicions molt llunyanes, l’acord, a dia de hui, s’antulla complicat,amb el senzill que haguera sigut posar les condicions concretes en negre sobre blanc.

Imatge: Llevant UE