Lerma no eixirà, en cap cas, per menys de 25 milions

Lerma no eixirà, en cap cas, per menys de 25 milions

CARLOS AYATS / VALÈNCIA

L’ampliació de contracte de Jefferson Lerma no garanteix la seua continuïtat en el Llevant la pròxima temporada. Malgrat que el colombià es troba encantat de la vida en el degà valencià -el 15 de desembre va afirmar que “si el Llevant em fitxara per a tota la vida, ho acceptaria” i ahir, després de rubricar la seua renovació, que està “feliç per a seguir gaudint ací molts anys“-, els cants de sirena procedents de fora de València van a posar en risc sens dubte, aquest estiu, que Lerma seguisca vestint la samarreta granota a partir de l’1 de setembre.

El jugador millor pagat de la plantilla

Amb el seu nou contracte, les condicions del qual van ser avançades per SINTREGUA.ES el passat 29 de desembre -ampliació de 2020 a 2022, clàusula de rescissió de 50 milions d’euros i un considerable augment de salari-, Lerma es converteix en el jugador millor pagat de la plantilla, per damunt fins i tot de José Luis Morales malgrat la important millora signada ahir també pel Comandant.

L’objectiu del club, amb aquest acord, és evitar que es tempte econòmicament al jugador amb ofertes que, amb el seu anterior contracte, podien cuadruplicar tranquil·lament el seu salari ja en aquests moments. Així, encara que en el Llevant s’és conscient que serà pràcticament impossible retenir a Lerma més enllà del 30 de juny de 2019, es confia que puga quedar-se, almenys, la pròxima temporada.

Ofertes properes ja als 20 milions d’euros

El problema per a açò és que, ara mateix, fins i tot abans del Mundial, per Lerma ja han arribat propostes properes als 20 milions d’euros (no del Watford, de l’interès del qual pel colombià s’han fet ressò en els últims dies varis mitjans, i que, si ben sí s’ha dirigit al club d’Orriols, ara mateix està lluny de ser el primer en la licitació), i un probable bon paper de Jefferson a Rússia podria disparar les ofertes per sobre d’eixa xifra.

En qualsevol cas, el Llevant no vendrà mai a Lerma per menys de 25 milions d’euros, que podrien ser 30 fins i tot si l’ex de l’Atlético Huila ho broda en el Mundial. Açò suposaria, tenint en compte que el deute del club granota ja està per sota dels 20 milions, no solament la liquidació de la mateixa per complet, sinó fins i tot poder pagar bona part (sinó tota) la nova Ciutat Esportiva de Natzaret i/o escometre fitxatges d’un nivell econòmic superior al que mai ha accedit el club d’Orriols.

Malgrat açò, existeixen veus dins del club que no vendrien al colombià excepte oferta marejant -entenga’s per ella una superior a les assenyalades-. I és que, amb el colombià en l’equip, es considera que les opcions de permanència del Llevant UE són molt altes, i fins i tot es creu que el degà valencià podria aspirar a signar una temporada 2018/19 il·lusionant. Caldrà veure què succeeix però, en qualsevol cas, Lerma té molts números per a convertise, sens dubte, malgrat la seua millora i ampliació de contracte d’ahir, en el serial granota de l’estiu.