La veritat del contracte de Róber Pier

La veritat del contracte de Róber Pier

CARLOS AYATS / VALÈNCIA

Róber Pier no té cap clàusula en el seu contracte de cessió per la qual deixe de pertànyer al Deportivo de la Coruña amb motiu del descens a Segona Divisió del club gallec. Aquesta teoria, que ha circulat amb força en els últims dies, és rotunda i absolutament falsa, tal com ha pogut confirmar SINTREGUA.ES.

El que sí existeix en el citat contracte és una opció preferent en el cas que el Dépor tinga una oferta d’un tercer club per a fer-se amb el jugador. En aquest cas, el Llevant UE té 48 hores per a igualar-la i fer-se amb els drets del futbolista, sempre que el club gallec decidira prescindir d’ell.

En el cas que el Dépor procedira a vendre al jugador sense donar-li aquesta opció estipulada per contracte al Llevant, el club que presideix Quico Catalán passaria a tenir automàticament un percentatge sobre l’ingrés en cas de venda del jugador durant els 2 anys següents.

Decidirà el jugador

Així les coses, la decisió està principalment en mans del jugador, que té contracte amb el Dépor fins al 30 de juny de 2020. En els últims dies, el risc d’anar-se a jugar a Segona, no ascendir, o fins i tot l’opció de poder no comptar per al futur entrenador, semblen estar acostant al Llevant a un Róber que té ja la confiança de Paco López.

El tècnic granota, que ja ha parlat amb el jugador i li ha fet saber que vol tenir-ho l’any que ve a les seues ordres, no es va amagar ahir en ser preguntat en roda de premsa per si li agradaria comptar amb el gallec, a més d’amb Coke, Cabaco i Lukic. “Sí”, va anar la seua resposta. Clara, directa i contundent.

Els perills, per al Llevant són principalment 3, el deportivisme del jugador (criat en la pedrera blanquiblava), la presència d’un Carmelo del Pozo que tampoc s’amaga quant al seu desig de comptar amb Róber (“vaig estar tot l’estiu passat darrere d’ell, és fàcil saber el que pense a eixe respecte”, va afirmar en la seua presentació) i, per descomptat, el seu vincle contractual fins a 2020.

En el degà valencià són conscients que l’operació és complicada, però tenen clar que van a anar a per ella si el jugador, com sembla estar fent en els últims dies, es decanta per continuar en Primera amb el club que, en tot moment, ha cregut i apostat pel d’Oleiros: el Llevant UE.