La redempció, 364 dies després (At. Llevant - CE Calahorra, 12 h)

La redempció, 364 dies després (At. Llevant - CE Calahorra, 12 h)

CARLOS AYATS / LA PRÈVIA

28 de maig de 2017. Sant Sebastià dels Reis. Estadi de Matapiñonera. Minut 83 de partit. Amb 0-0 en el marcador, resultat idèntic al de l’anada, l’Atlètic Llevant cerca el gol de la permanència en Segona B. En un d’eixos intents, el granota Álvaro Moreno cau dins l’àrea local…

Però Pulido Santana, col·legiat del partit, interpreta que s’ha tirat i es porta la mà a la butxaca. Moreno, que 4 minuts abans havia vist la primera groga per una entrada sobre un rival, veu la segona i la consegüent roja. Una esgarrifança recorre el cos dels de Granero, que no obstant açò seran capaços d’aguantar la pròrroga i arribar, amb 10, als llançaments de penal.

En ells, tres errades consecutives des dels 11 metres de Fran Manzanara, Arturo i Hacen condemnen al filial granota al descens a Tercera. El drama s’ha consumat.

De Paco López a Olaizola

Confirmat el desastre, el Llevant UE es posa a la feina per a cercar el retorn. Tito contacta amb un exjugador granota que està brillant com a tècnic en la pedrera del Vila-real, aquell davanter que el llevantinisme mai ha oblidat pel seu doblet el dia de l’Ecijazo: Paco López.

El de Silla, que ha deixat al filial groc a mitja taula en Segona B, arreplega les seues coses i torna a l’equip del seu cor, el degà valencià, amb que el seu filial construeix un bloc sòlid que prompte es fa amb el liderat del Grup VI de la Tercera Divisió.

No obstant açò, el 4 de març, la crisi del primer equip acaba amb Muñiz, i novament la direcció esportiva granota alça el telèfon per a acudir a López. El filial, en un tram clau de temporada, perdia el seu guia espiritual. I per a substituir-ho, el Llevant cridava Javier Olaizola, que arribava després de dirigir la campanya anterior al Mallorca B i al Mallorca, tots dos finalment descendits.

Però l’aposta de risc (una altra vegada) li va eixir bé a Tito i cia., i Olaizola no solament va mantenir el nivell del filial sinó que, fins i tot, va millorar els números de López per a, en un final d’infart, avançar a Oriola i Castelló i proclamar-se campió de Tercera.

Amb 7 jugadors que van descendir sobre la gespa de Matapiñonera

Així les coses, i gràcies als gols de Juan Delgado i Álex Cortell en l’anada d’aquesta Eliminatòria de Campions davant el Calahorra (1-2) -si es perd, queda una segona bala, però caldria superar 3 encreuaments-, l’Atlètic Llevant es juga demà diumenge (12 h), 364 dies després del seu descens, tornar a Segona Divisió B.

El duel serà sens dubte especial per a Kaiser, Fran Manzanara, Joel, Aly, Hacen, Manu Viana i Álex Gil, els 7 integrants de l’actual Atlètic Llevant que van jugar i van descendir en Matapiñonera. En la graderia de Bunyol, no cabrà un ànima més. Ha arribat el moment del retorn, l’hora de la redempció. Força, Llevant. I a per ells.

AT. LLEVANT (possible onze): Cárdenas; Shaq, Mongil, Kaiser, Aly; Joan, Fran Manzanara, Hacen, Manu Viana; Joel i Álex Cortell.

CE CALAHORRA (possible onze): Gonzalo; SitO Castro, Eder, Parla, Javi DurO, Almagro, Rodrigo, Barace, Goñi, Yasín i Oskar Martín.

ÀRBITRE: Pérez Guimera, Julián (col·legi castellà-manxec).

ESTADI: Ciutat Esportiva de Bunyol (no queden entrades).

HORA: 12 h.