La millora i possible ampliació del contracte d'Oier ja està en marxa

La millora i possible ampliació del contracte d'Oier ja està en marxa

CARLOS AYATS / VALÈNCIA

Segons ha pogut saber SINTREGUA.ES, el Llevant UE i els agents d’Oier Olazábal ja han iniciat els contactes per a negociar la millora contractual i la possible ampliació de contracte del porter irundarra, al que li resta un any més de vinculació amb el degà valencià, més un segon opcional.

Ambdues parts s’han emplaçat a la setmana que demà comença per a asseure’s i començar a perfilar un nou contracte, que sens dubte el brau meta basc s’ha guanyat a pols després de signar una temporada sensacional contra tot pronòstic, ja que el passat 30 d’agost, amb el fitxatge de Mitch Langerak, semblava condemnat a eixir del Llevant per la porta de darrere.

25 partits consecutius complets com a titular

No obstant açò, Oier va triar esperar i lluitar per un lloc que semblava inicialment inassolible. A poc a poc, es va ser guanyant la confiança de Muñiz, que prompte el va situar per davant de l’internacional australià com a suplent de Raúl, titular al principi del campionat.

El 26 d’octubre, en Montilivi, l’asturià va situar a Oier baix pals, i l’ex de la pedrera del Barça es va destapar amb una actuació espectacular. 3 setmanes i mitja més tard, a Las Palmas, Muñiz el va cridar i li va dir: “Hem decidit que va a haver-hi un canvi en la porteria…“. Des d’aquell debut amb victòria (0-2), Oier ha disputat 25 partits consecutius com a titular en Lliga, deixant intervencions decisives com per exemple, sense anar més lluny, l’espectacular mà que li va traure a Amrabat dilluns passat en Butarque (0-3) amb 0-0 en el marcador.

Peça clau del vestuari i amb l’edat ideal per a un porter

Però ja no solament és el que aporta en el verd. En el vestuari, Oier és peça clau. Respectat i valorat pels seus companys, l’irundarra és un jugador dels què han ajudat a superar els moments més difícils de la temporada i a generar l’excepcional ambient que ara mateix es viu de portes per a dins.

En el club ho saben, i la direcció esportiva compta amb ell com una de les figures clau al costat dels Coke, Pedro López, Postigo… per a mantenir un vestuari sa. A més de tot açò, la seua edat, 28 anys, està considerada la ideal per a començar a gaudir els millors anys d’un porter, motiu que suma encara més perquè el club es plantege estendre el seu contracte.

Oier, que ha trobat per fi l’estabilitat i la continuïtat que cercava després d’abandonar el Barça a l’estiu de 2014, és feliç en el Llevant. Per açò, ambdues parts semblen destinades a entendre’s per a alegria d’un llevantinisme que ha vist com l’en el seu moment cridat a ser l’hereu de Víctor Valdés en el Camp Nou, ha ressuscitat, en silenci, sense estridències, així com és ell, per a ser peça clau en un dels millors Llevants de la història.