L'hora de la veritat (Oriola CF - At. Llevant UE, diumenge, 18 h)

L'hora de la veritat (Oriola CF - At. Llevant UE, diumenge, 18 h)

MIGUEL AGUILAR / LA PRÈVIA

El que fa amb prou faenes 4 jornades semblava una utopia, ara s’ha convertit en una realitat. En la jornada 38, el Atlètic Llevant estava a 5 punts del capdavanter, però la constància del conjunt granota ha propiciat que, en aquests moments, en l’últim partit de Lliga, estiguen capdavanteres a tan sol un pas de convertir-se en campions de la Tercera Divisió Grup VI, la qual cosa els atorgaria un gran avantatge en el play-off d’ascens.

L’Atlètic Llevant visitarà demà diumenge a les 18 hores l’estadi de l’Oriola de Miguel Ángel Villafaina, amb l’únic objectiu de ferse amb la victòria per a tancar la Lliga sent campió. El filial granota es troba primer en la taula, amb 81 punts. Els seus principals perseguidors són el Castelló, amb 80 punts en el seu caseller, i l’Oriola, amb 2 menys que els Orelluts. D’aquesta manera, els 3 equips poden proclamar-se campions de Lliga en aquesta última jornada.

El filial granota no coneix la derrota des que arribara Olaizola per a substituir a Paco López en la banqueta del segon equip llevantinista. És a dir, l’Atlètic Llevant cull ja 8 jornades sense perdre, amb 4 victòries i 4 empats. 3 de les 4 victòries s’han donat en els últims 4 partits del filial, la qual cosa ha propiciat que, en aquests moments, estiguen capdavanters de la categoria en el marc del Grup VI. Per la seua banda, l’Oriola solament ha perdut 1 partit en el seu feu en el que va de temporada, i arriba al partit dolgut després de 2 derrotes consecutives que li han fet caure de la primera plaça -que ostentava fa 4 jornades- a la tercera.

La calculadora del liderat

Sens dubte, l’aspecte més positiu per als granotes, és que tan solament depenen de si mateixos per a assegurar-se la primera plaça i, a més, tenen el goal average guanyat amb el Castelló i molt encaminat amb l’Oriola gracias a l’1-0 del partit de la primera volta.

No en va, amb una victòria el filial granota quedaria líder independentment del que faça en el Castelló en el seu partit enfront de l’Alzira, equip que ja no té gens en joc més enllà de l’honor. Un empat solament li valdria a l’Atlètic Llevant en el cas que el Castelló no aconseguira guanyar i, a més, la derrota li podria valdre si el Castelló perd o empata. Açò sí, la derrota valdria si es donen eixes circustancias, però sempre que no siga per més de 2 gols de diferència, ja que en eixe cas l’Oriola li guanyaria el goal average als d’Olaizola i es posarien per davant.

Imatge: Llevant UE