La història es repeteix

La història es repeteix

MIGUEL AGUILAR / VALÈNCIA

A voltes la vida és molt capritxosa i, en aquesta ocasió, ho ha sigut. L’Atlètic Llevant s’enfronta el diumenge a les 18:00 hores a l’Oriola en l’última jornada del campionat de Tercera Divisió Grup VI, amb el títol de campió en joc entre aquests 2 equips -Llevant, primer; Oriola, tercer- i, a més, el CE Castelló. Una situació molt similar ja es va donar en l’última temporada que va estar el conjunt granota en Tercera, també en l’última jornada, i també dins de la zona de play-off d’ascens.

Malgrat açò, el context en l’actualitat és un poc diferent al d’aquell 17 de maig de 2015. El filial granota, aleshores, ja tenia assegurada la disputa del play-off i no podia optar a un liderat que tenia assegurat des de feia jornades el CE Castelló. Per la seua banda, l’Oriola visitava la Ciutat Esportiva de Bunyol quart en la taula -últim bitllet per a la promoció-, a tan sol 3 punts d’avantatge del novè, per la qual cosa solament li valia guanyar.

Eixe dia l’Atlètic Llevant es va imposar per 2-0 a l’Oriola, gràcies als gols de Juan Delgado i Diego Rey, en el que va anar un assaig de luxe per al que anava a venir més endavant amb la disputa dels play-off. Per tant, amb aquest resultat l’Oriola es va quedar fora del quart lloc, caent fins a la setena posició, deixant la seua plaça al Vila-real C.

Al final, eixa temporada el filial llevantinista, llavors entrenat per un Miguel Ángel Villafaina que, ironies de la vida, ara és l’actual entrenador de l’Oriola, va ascendir a 2ª Divisió B, on va estar 2 temporades abans de descendir la campanya passada. Esperem que la història es repetisca aquesta temporada, amb una altra victòria enfront de l’Oriola, una altra vegada en l’última jornada, i liquidar amb un altre ascens a la categoria de bronze. Seria, si més no, curiós.

Imatge: Llevant UE