La calculadora del liderat

La calculadora del liderat

MIGUEL AGUILAR / VALÈNCIA

El que fa amb prou faenes 4 jornades semblava una utopia, ara s’ha convertit en una realitat. En la jornada 38, l’Atlètic Llevant estava a 5 punts del capdavanter, però la constància del conjunt granota ha propiciat que, en aquests moments, en l’últim partit de Lliga, estiguen capdavanteres a tan sol un pas de convertir-se en campions de la Tercera Divisió Grup VI, la qual cosa els atorgaria un gran avantatge en el play-off d’ascens.

El filial granota es troba primer en la taula, amb 81 punts, mancant una jornada per al final del campionat. Els seus principals perseguidors són el Castelló, amb 80 punts en el seu caseller, i l’Oriola de Miguel Ángel Villafaina, amb 2 menys que els Orelluts. D’aquesta manera, els 3 equips poden proclamar-se campions de Lliga en l’últim partit, que ho disputaran el diumenge 13 de maig a les 18 hores. El Castelló visitarà el camp de l’Alzira, el qual no es juga gens, i l’Atlètic Llevant viatjarà fins a Oriola per a mesurar les seues forces enfront dels alacantins.

Sens dubte, l’aspecte més positiu per als granotas, és que tan solament depenen de si mateixos per a assegurar-se la primera plaça i, a més, tenen el goal average guanyat amb el Castelló i molt encaminat amb l’Oriola gràcies a l’1-0 del partit de la primera volta. Tenint clar açò, vegem quins són les principals opcions que té el conjunt llevantinista per a proclamar-se campió.

Opció 1: Guanyar, i punt

Evidentment, l’opció més lògica -encara que la més complicada- és la de guanyar el partit per a no tindre que mirar el que fa el Castelló contra l’Alzira. Malgrat açò, no es tracta, ni molt menys, d’una tasca senzilla, ja que l’Oriola ha puntuat en el 94’74% dels partits en l’Estadi Municipal Els Arcs i solament ha deixat escapar la victòria en 1 ocasió, precisament en l’anterior xoc en el seu feu enfront de l’Eldense (0-1).

Opció 2: Empatar, i que no guanye el Castelló

Una altra opció -tal vegada la més plausible-, és la d’empatar a casa de l’Oriola i esperar al fet que el Castelló no guanye a Alzira. D’aquesta manera, el conjunt alacantí es quedaria sense opcions d’aspirar a la primera plaça, i l’Atlètic Llevant acabaria la competició amb 82, 1 o 2 per sobre dels castellonencs en l’hipotètic cas que ells no aconseguisquen fer-se amb els 3 punts.

Opció 3: Perdre per menys de 2 gols, i que el Castelló no guanye

L’última de les opcions seria caure derrotat contra l’Oriola per menys de 2 gols de diferència per a no perdre el goal average i, a més, que el Castelló no guanyara el seu partit. D’aquesta manera, en l’hipotètic cas que l’Atlètic Llevant perdera per 1-0, per exemple, i el Castelló empatara, acabaria la competició amb un triple empat a 81 punts, col·locant-se el filial granota en la primera posició, malgrat tenir el goal average igualat amb l’Oriola -gràcies a la diferència de gols de +40 que ostenta en aquests moments, enfront dels +29 dels alacantins-, l’equip de Villafaina en la segona plaça i el Castelló en tercer lloc.

Imatge: Llevant UE