La calculadora de la Copa de la Reina

La calculadora de la Copa de la Reina

MIGUEL AGUILAR / VALÈNCIA

El Llevant UEF s’ha complicat la vida més del compte, açò és una realitat. Encara així, el conjunt granota, malgrat la dificultat del partit d’aquesta última jornada enfront del FC Barcelona a Bunyol (diumenge, 16 h), depèn de si mateix per a certificar el seu bitllet per a la Copa de la Reina. Aquestes són les principals possibilitats que té la secció femenina del Llevant de disputar la Copa, que començarà el pròxim 19-20 de maig i acabarà el 2 de juny.

Goal average perdut

Les xiques de Kino tenen el goal average perdut tant amb la Reial Societat com amb el Madrid, que són els seus 2 principals perseguidors. El Llevant femení es troba, en aquests moments, vuitè en la taula amb 38 punts -els 8 primers es classifiquen per a la Copa-, mentre que la Reial Societat està en la setena plaça amb els mateixos punts, i el Madrid CFF un lloc per sota de les llevantinistes amb 2 menys.

Opció 1: Guanyar, i oblidar-se de càlculs

Si el Llevant UEF gana, no tindria per què mirar la resta de partits i es classificaria automàticament per a la Copa de la Reina en l’octava o en la setena posició, depenent del que fera la Reial Societat en el seu partit contra un Athletic Club que es disputa la tercera plaça. Açò sí, seria tota una gesta tenint en compte que el rival és un FC Barcelona que està obligat a guanyar -i esperar que l’Atlètic de Madrid perda- per a proclamar-se com a campió de Lliga.

Opció 2: Empatar, i que perda la Real

Un empat també li valdria al conjunt granota per a assegurar-se la Copa, però amb la incertesa d’haver d’esperar a veure què fan els seus rivals. Les taules posarien al Llevant amb 39 punts en la classificació, però si la Reial Societat guanya el seu partit i el Madrid també ho fa, el conjunt granota es quedaria fora de la Copa. Si les xiques de Kino empaten, la Real fa el mateix i el Madrid guanya, el Llevant també estaria fora a causa del goal average perdut amb aquests equips. A més, una altra de les opcions és empatar i que la Real perda. Si aquest resultat es dóna, el Llevant estaria dins de la Copa independentment del que faça el Madrid CFF.

Opció 3: Si el Madrid no gana, valdria fins i tot perdre

Igual que la victòria li dóna el bitllet copero matemàtica passada el que passe, una derrota o un empat del Madrid també serviria, independentment del que fera el conjunt granota.

El combinat madrileny s’enfrontarà a domicili a un Rayo Vallecano que ja no es juga gens més que l’honor després d’haver caigut amb estrèpit enfront del FC Barcelona la passada jornada (7-0). Açò sí, cal tenir en compte que el Madrid ve d’empatar amb l’Espanyol (1-1), que tampoc tenia ja gens en joc.

L’única realitat, més enllà de sumes, restes i equacions, és que el femení granota depèn tan sol de si mateix. Pot ser que enfrontar-se en l’últim i decisiu partit a un Barcelona amb la Lliga en joc no siga, ni des de lluny, el millor dels escenaris possibles però, encara així, l’equip està en la seua casa, davant la seua gent, i també amb molt en joc.

Classificació Lliga Nacional Femenina

1.- Atlètic de Madrid – 74 punts
2.- Barcelona – 73 punts
3.- Athletic Club– 53 punts
4.- Granadilla Egatesa– 51 punts
5.- València – 47 punts
6.- Reial Betis – 43 punts
7.- Reial Societat – 38 punts
8.- Llevant – 38 punts
9.- Madrid – 36 punts
10.-Sporting Huelva – 35 punts

*Els 8 primers es classifiquen per a la Copa de la Reina 2018, que donarà començament el pròxim 20 de maig fins al 2 de juny.

Imatge: La Lliga