Javier Mínguez (El Desmarque): "Cal fitxar un bon interior dret, perquè Ivi..."

Javier Mínguez (El Desmarque): "Cal fitxar un bon interior dret, perquè Ivi..."

CARLOS AYATS / VALÈNCIA

Després d’enquestar a l’afició, SINTREGUA.ES ha volgut conèixer l’opinió de la premsa, dels mitjans que segueixen el dia a dia del club. Aquestes són, sense modificació alguna, les respostes dels periodistes que, ara mateix, millor coneixen al Llevant UE.

En aquesta ocasió, respón Javier Mínguez (El Desmarque)

1.- Quins han sigut, en la teua opinió, els 3 millors jugadors del Llevant UE 2017-18?

– El millor jugador de la temporada ha sigut evidentment Morales, a part de per els 10 gols i 8 assistències, perquè algú havia de fer el que ha fet ell en un moment determinat, quan l’equip més ho necessitava. Se li pot, algunes vegades, acusar d’individualisme, però si ell no haguera posat la primera pica en Flandes o el que haguera tirat primer del setè de cavalleria, pot ser que ara estiguérem parlant d’un altre final més negatiu. El segon, Coke Andújar, pel que ha aportat i perquè feia falta algú que li canviara la mentalitat a aquest grup, a més de Paco López. I marca la diferència en el lateral dret. I el tercer, Oier Olazábal, perquè el Llevant, des de Munúa i Keylor Navas, no tenia un porter que li oferira tanta seguretat. Pot ser que Raúl estiga una decimeta per damunt sota pals, però Oier és molt més complet en els altres 4-5 aspectes que ha de dominar un porter. La porteria del Llevant està molt bé coberta.

2.- Qui ha sigut, per a tu, el jugador revelació de la temporada?

– Per a mi, Enis Bardhi. Perquè amb 22 anys i la pressió que tenia el fitxatge pel seu cost, ha demostrat molta personalitat. Ha estat a les dures, quan Muñiz li feia jugar de 6 o per darrere de Campaña, i les madures, quan Paco López li ha trobat eixa posició que, contra tots els esperàvem que li encotillara en eixa banda esquerra, el que ha fet és alliberar-lo. I ací ha demostrat qualitat i gol.

3.- Quina nota li posaries a la direcció esportiva?, per què?

– Un 6’5, perquè al final sí és veritat que molts dels jugadors que han fitxat han acabat rendint a un nivell bastant òptim. Va haver-hi dos errors bastant grossos com no destituir abans Muñiz, encara que era difícil tirar a l’entrenador que et va pujar a Primera amb la gorra; i la gestió del davanter. Per molt que es parle que no es va invertir prou, no es pot passar de Lucas Pérez a Nano Mesa en un microsegon.

4.- Quina posició consideres prioritari reforçar la pròxima temporada?

– Tothom va a dir la davantera. Evidentment, el Llevant necessita un jugador que marque gols. Boateng ho ha fet, però fa falta un altre que puge al nivell, genere competència i, si pot ser, siga de garanties com altres davanters que ha tingut el Llevant en èpoques passades. De totes maneres, jo vaig a dir un bon interior dret, perquè Ivi jo crec que, vaja… És objectiu dir que a Paco López no li agrada, i el subjectiu seria dir que la seua continuïtat no està clara perquè no és l’estil de futbolista peleón que necessita el conjunt granota. I Tito i Luis Helguera estan cercant un jugador del perfil de Morales, ràpid, per a l’altra banda.

5.- Dels jugadors la continuïtat dels quals no és segura, a qui consideres més important mantenir?

– Lukic és fonamental. Si el Llevant pot retenir-ho per un preu que no siga desorbitat, tindria un centre del camp Lerma, Campaña, Bardhi, Lukic que hi ha 14 equips de Primera Divisió que no ho tenen.