Històric: Pablo Andújar guanya un torneig ATP 4 anys després amb el rànquing més baix del segle XXI

Històric: Pablo Andújar guanya un torneig ATP 4 anys després amb el rànquing més baix del segle XXI

CARLOS AYATS / VALÈNCIA

Per més que en el seu DNI pose que va nàixer a Conca, Pablo Andújar representa com a pocs els valors del llevantinisme, l’eterna lluita contra l’adversitat, un afany de superació innat, eixe que li va portar ahir, després de 4 anys de calvari per la seua greu lesió en el colze, a tornar a alçar els braços al cel amb un títol ATP.

Va ser en Marrakech, on el tennista granota es va imposar al britànic Kyle Edmund (actual número 23 de l’ATP) per un doble 6-2, en una final en la qual Pablo no va donar opció alguna al seu rival. Andújar va arrancar el partit amb un 3-0 inicial, i malgrat perdre el seu servei en el quart joc, li va retornar el trencament en el cinquè a Edmund. En el segon set, un nou break en el cinquè joc sentenciava el duel, que va tenir una durada d’una hora i 23 minuts.

Quart títol de la seua carrera

Amb l’ATP 250 en terra batuda d’ahir, Pablo suma 4 títols en la seua carrera. Els dos primers van ser precisament en el torneig marroquí, en 2011 i 2012, quan aquest es disputava a Casablanca. A ells cal sumar el de Gstaad (Suïssa) en 2014.

Andújar, que fa 2 mesos ocupava el lloc 1.824, va iniciar el torneig com a número 355 i, amb la seua victòria, se situa en el lloc 154 de l’ATP. El seu triomf és una autèntica gesta, doncs ningú, en el segle XXI, havia guanyat un torneig amb un rànquing tan baix. El precedent més proper és el títol de Lleyton Hewitt a Adelaide, en 1998 (550è).

Pablo, el millor rànquing del qual (32è) data de juliol de 2015, torna pels seus furs. Felicitats, geni!!!

 

Imatge: http://www.atpworldtour.com