Entre l'expectació i la indignació: 24 presidents de penyes opinen del fitxatge de Fahad

Entre l'expectació i la indignació: 24 presidents de penyes opinen del fitxatge de Fahad

CARLOS AYATS / VALÈNCIA

24 hores després del fitxatge bomba de Fahad Al Mullawad pel Llevant UE, SINTREGUA.ES ha volgut sondejar l’opinió del llevantinisme. Per a açò, hem contactat amb els més d’una vintena de presidents de penyes granotes, entre ells, els de les 6 més grans que posseeix el club en l’actualitat –Vicente Camarasa de Rafelbunyol (91 penyistes), Columna Granota (76), Voluntaris LUD (75), Sin Tregua (71), Paquito Fenollosa (51) i L’Horta Nord Museros (50)-.

Dels 24 presidents que han contestat a la pregunta “Què opina del fitxatge de Fahad Al Muwallad?”, 16 ho han fet amb una valoració negativa i 8 amb certa expectació. Cuesta considerar alguna de les opinions com a positiva i, de la setzena de negatives, 6 han mostrat la seua indignació amb la contractació.

Aquestes són les respostes completes de cada president:

Míkel Barrachina (Peña Manzanera i President de la Delegació de Penyes): “Amb sinceritat, al principi, creia que era conya. Després, informant-me del tema… Entenc que el futbol ha canviat molt, i quan he vist algun video, no sé. Tant de bo isca bé i trenque esquemes”.

Jordi Encinas (Comando Charlie Sheen): “Una idea de bomber de Tebas. Una altra més. Almenys ingressem un poc de diners, però venint d’on ve… eixe país tolerant i demòcrata…. no em fa gràcia”.

Vicente Cosido (Peña Paquito Fenollosa): “Fitxatge estrambòtic, ridícul. Em recorda a l’època de Villarroel”.

Borja Mielgo (Jarra i Pedal): “El fitxatge em sembla un negoci en el qual s’ha prostituït el club a canvi de 4 duros provinents de països que no respecten els drets humans”.

Fermín Bodega (Peña Barkero): “És una incògnita total, encara que no pinta molt bé la forma en què ha sigut fitxat, doncs sembla més una manera de cercar un patrocinador d’eixe país que el rendiment del jugador. Caldrà veure com rendeix en els entrenaments i si veu oportú l’entrenador posar-ho. Açò, en l’esportiu. En l’extraesportiu, si ens porta benefici econòmic i no ve amb una clàusula de partits/minuts obligatoris, pot ser interessant, però no encaixa amb algunes polítiques portades pel club”.

Mª Ángeles López (Peña LUD Femení): “No tinc suficients dades per a opinar. Pels comentaris que he sentit, sembla que porta un pa sota el braç. Tot depèn de si realment val la pena. Esperem que així siga. Sempre m’agrada donar un marge de confiança”.

José Enrique (Granotes de la Vall Salva Regües): “No em sembla bé. Desconec el rendible que puga ser econòmicament, però cal comptar que ocupa una fitxa un jugador que, probablement, no tinga nivell per a la Lliga espanyola”.

José Vicente Castillo (L’Horta Granota de Sedaví): “Tebas scouting, fitxatge imposat, Erasmus del futbol professional. També vam tenir experiments com Sabaly, Lombardi, Renteria, Lisandro… i sobrevivirem. Cal donar-li un marge, pel respecte a un jugador que disputarà el Mundial”.

Iván Bolaños (Amics Granotes): “És un fitxatge simplement per a benefici de Tebas i els seus, i no em sembla estrany que Quico s’haja ficat en açò. Sí, al club li pot arribar un poc de diners, però no m’agraden aquestes coses”.

Sergio Massagué (Granotes Barcelona): “A priori, és un moviment més econòmic que esportiu. Sempre són d’agrair els ingressos, però arriba en el pitjor moment. Estan tardant molt a reforçar la plantilla, la dinàmica de l’equip és alarmant i l’anunci oficial de l’acord (al costat dels de la resta d’equips de la Lliga), ha caigut molt mal entre l’afició, ja que seguim a l’espera de veure anunciat el fitxatge d’un davanter que retorne la il·lusió, com ha passat amb la tornada de Roger”.

Juanlu García (Voluntaris LUD): “És una falta de respecte a l’afició, als valors del club i a la parcel·la esportiva. Guanyar un grapat d’euros i de seguidors en xarxes socials no crec que siga la prioritat del Llevant en aquests moments”.

Raúl Sanchis (Voy p’allà): “Com a fitxatge esportiu, ens prenen el pel. Es diu que el club ingressa entre 1 i 2 milions. En qualsevol cas, ocupar una fitxa i jugar-se la permanència quan hi ha 45-50 milions per drets televisius em sembla una estratègia pèssima”.

Manolo Peris (Vivers Vallejo): “No em sembla malament, pot donar benefici”.

Rafa Poveda (Somni Granota): “En l’econòmic és un ingrés extra, però fora del context esportiu que tots esperem”.

Benjamín García (Peña del Centenari): “No sé quin serà el cost del jugador per al club, però no és el que necessitem”.

Ángel Samper (Camp de Morvedre): “Pense que és un reflex més d’en el que s’ha convertit el futbol d’elit, i més concretament, la Lliga espanyola, un autèntic circ on prevalen els negocis per sobre de l’esport. Tenint en compte les necessitats que té la plantilla arran dels resultats i la situació esportiva, i malgrat no tenir referències del jugador, em sembla un despropòsit i una burla a l’afició”.

Ramón Escolano (Columna Granota): “No ha sigut un treball 100% de la direcció esportiva. Sembla una opció secundària en cas de no aconseguir un bon fitxatge per part de la mateixa”.

Mª José Pérez (La Granota): “No sé com eixirà. El que sí sé és que quan es comence a acoblar ja s’haurà acabat la Lliga. I no estem per a experiments crec jo”.

José Ferrise (Con un par): “És una clara mostra del circ en què s’ha convertit aquest mundet del futbol modern. Serà una maniobra de màrqueting brutal i que pot repercutir algun benefici econòmic al club, però en la conjuntura actual en què es troba l’equip, és totalment inoportuna i sembla una broma de mal gust. És inacceptable aquest mercadeig i que entrem en aquestes estupideses promogudes pel senyor Tebas”.

Emili Medes (La Granota Roscana): “Sempre que el fitxatge siga com a negoci i no perjudique els interessos esportius em sembla fenomenal. El que no em sembla tan bé són les formes, conforme està l’equip en la part ofensiva, la notícia d’aquest jugador ha sonat com a burla”.

Vicente Costa (Penya L’Horta Nord de Museros): “Veig que és per interès econòmic. Espere que no hi haja cap contrapartida que obligue a l’entrenador a fer alguna cosa contra els seus plans, em referisc al fet que haja de jugar obligatòriament un determinat número de minuts o partits”.

José Mocholí (Penya Sin Tregua): “És un fitxatge que crec que ens ha sorprès a tota l’afició, un jugador que ningú coneixem i que ve per un tema extraesportiu. Solament ve perquè el Llevant cobra per açò, és a dir, perdent els valors del nostre escut, fent el mateix que altres clubs per tema econòmic. Espere que aquest no siga l’últim fitxatge, perquè el que es necessita és un jugador que tinga gol i no dependre de Roger solament”.

Damià Vañó (La Granota Bekinyent): “És un jugador desconegut. M’és indiferent”.

Juan Amat (La Granota del Carmen): “Em sembla malament que t’imposen un fitxatge per interessos de la Lliga, doncs sembla ser que ha sigut així. Encara que segons algunes informacions pogueres triar un jugador entre varis, malament, no deixa de ser una imposició”.

Imatge: Levante UE