El lateral dret 2018-19, una decisió complicada

El lateral dret 2018-19, una decisió complicada

CARLOS AYATS / VALÈNCIA

Òbviament, com qualsevol tema que no siga ara mateix la lluita per la permanència, és un aspecte secundari hui en dia en el Llevant UE, però no cap dubte que, només es confirme, com esperem, que el degà valencià estarà la pròxima temporada en Primera Divisió, el lateral dret 2018-19 serà un dels temes candents.

4 noms estan en ment de tots per a ocupar, en principi, dues fitxes: Coke Andújar, Pedro López, Iván López i Shaq Moore. D’ells, ara mateix, els dos últims tenen contractel’any que ve amb el degà valencià, al contrari que els actuals titulars amb Paco López (Coke, davant les lesions de Toño i Luna, s’ha consolidat en el flanc esquerre, mentre que Pedro ha ocupat el lloc que el tres vegades campió de l’Europa League ha deixat en el dret).

Coke Andújar, objecte de desig

De tots ells, la major garantia és, a priori, Coke Andújar (Madrid, 26-4-87, 30 anys). En només 3 mesos, el futbolista cedit pel Schalke 04 durant el passat mercat hivernal no solament s’ha consolidat com a titular indiscutible, sinó que a més ha ajudat a l’equip a donar un salt de qualitat i, fins i tot per sobre de tot açò, s’ha convertit en una peça fonamental de l’actual vestuari granota.

El seu caràter, el seu compromís, la seua experiència, el seu elevat nivell futbolístic i la seua extraordinària aportació al bon ambient del grup li avalen, i la graderia el venera. “No sé si es donarà, però seria una alegria tornar a compartir vestuari amb Iborra“, va afirmar a SINTREGUA.ES als pocs dies del seu debut com granota en ser qüestionat sobre reunir-se amb el de Moncada en el Llevant UE.

El problema, el seu elevat caché econòmic, el seu contracte amb el Schalke fins a juny de 2019, i el fet que els alemanys van pagar 5 milions d’euros per ell a l’estiu de 2016. Així les coses, el Llevant UE, si vol seguir comptant amb ell, haurà de fer un esforç econòmic. La seua predisposició a continuar sembla positiva, i el beneplàcit de la graderia a l’esforç monetari, també. Ara, caldrà veure què passa.

Iván López, amb contracte fins a 2020 i la ment posada en la pretemporada

Qui sí té contracte, fins a juny de 2020, és Iván López (València, 23-8-93, 24 anys). El lateral, internacional sub19 i sub20 amb Espanya, és un futbolista que agrada a l’afició granota, que creu en les seues qualitats i espera que, d’una vegada, les lesions li deixen rendir al nivell que d’ell s’espera.

Iván, que va debutar el 13 de desembre de 2011 en Corunya amb el Llevant UE, porta mesos treballant en la recuperació del trencament del lligament creuat del genoll esquerre patit a principis d’octubre a Bunyol, i en la seua ment està trobar-se en perfectes condicions per a començar la temporada en el degà valencià amb l’objectiu de lluitar per la titularitat.

En contra seva, juga el descens en el seu número de partits de Lliga des de 2014-15. Aquell any, va disputar 26, el següent, 13, la passada campanya en Segona, 11, i aquesta, només 3, ja que el trencament li va sobrevenir quan es trobava recuperant-se d’una primera lesió patida en el Bernabéu, després d’haver arrancat la temporada com a titular. Talent té. El dubte és si el club apostarà per ell.

Pedro López, 7 temporades de servei

El cas de Pedro López (Torrent, 1-1-83, 34 anys) és diferent als anteriors. Després de 7 temporades de bon rendiment, amb 167 partits i 13.355 minuts jugats amb la samarreta del Llevant, la seua experiència i la seua labor dins del vestuari són els seus avals. En contra juguen la seua edat i la competència.

Acaba contracte, però segons Superdeporte, “ja hi ha una reunió prevista en pròximes dates entre Tito i els representants de Pedro López” i “excepte sorpresa, el capità, que l’1 de novembre complirà 35 anys, comptarà en breu amb una proposta de renovació sobre la taula”.

En cas que aquesta continuïtat es produïsca, una de les dues teòriques places per a ocupar el lateral dret 2018-19 estaria coberta, i caldria veure què decideix el club pel que fa a l’altra.

Shaq Moore, una realitat cada vegada més consistent

En el pol oposat a Pedro López està Shaq Moore, que aquesta mateixa setmana va viatjar als Estats Units convocat per la selecció absoluta que dirigeix Dave Sarachan malgrat haver jugat tan sol 8 partits amb el primer equip del Llevant. Des de la lesió d’Iván, Muñiz va comptar amb ell per al primer equip, per moments fins i tot per davant de Pedro López.

Açò va portar al club a millorar i ampliar el seu contracte el passat mes de desembre, estenent-ho fins a juny de 2020 i amb opció d’allargar-ho fins a 2022. Amb Coke pràcticament fitxat, el nou contracte de Shaq no va incloure fitxa de primer equip perquè poguera seguir jugant amb l’Atlètic Llevant però, encara que ningú en el club ha volgut confirmar si el nord-americà tindrà fitxa de primer equip obligatòriament la pròxima temporada, sembla difícil que el futbolista romanga un any més jugant en el filial. Una cessió, en cas de tenir cobertes les dues fitxes del primer equip, podria ser la solució.

En qualsevol cas, són 4 noms per a 2 llocs (llevat que el club decidisca apostar per 3 jugadors en aquesta posició per criteris extraesportius com l’aportació al vestuari) i és obvi que els 4 no caben. La direcció esportiva haurà de decidir. Veurem què succeeix. A priori, cap d’ells està descartat.