Diop rescindeix amb l'Espanyol i es va a l'Éibar amb Mendilibar

Diop rescindeix amb l'Espanyol i es va a l'Éibar amb Mendilibar

CARLOS AYATS / VALÈNCIA

Papakouly Diop va rescindir ahir el seu contracte amb l’Espanyol, amb el qual finalitzava relació el pròxim 30 de juny, per a signar per temporada i mitja amb l’Éibar de José Luis Mendilibar, amb qui va coincidir durant la breu estada del de Zaldívar en la banqueta del Llevant UE.

El senegalès, als seus 31 anys d’edat, havia perdut protagonisme en el conjunt perico, amb el qual només hi havia disputat 263′ des de l’inici del campionat -distribuïts en 5 partits de Lliga, lluny dels 18 en els quals va participar la passada campanya i dels 30 encontres de Lliga que va jugar en el seu primer any a Cornellà, durant la temporada 2015-16-.

Protagonista de l’època daurada del club granota

L’Éibar serà el cinquè equip espanyol en la trajectòria de Pape, que va arribar al Nàstic de Tarragona procedent del Tours francés a l’estiu de 2008. Després d’una campanya excel·lent amb el conjunt català, en la qual va disputar els 42 xocs del campionat i va anotar 4 gols, el Racing de Santander es va fer amb els seus serveis una vegada finalitzada la temporada pagant 1,2 milions d’euros pel de Kaolack.

Tres temporades va estar Diop en el conjunt càntabre, en les quals va jugar 85 partits i va anotar 3 gols abans de marxar-se al Llevant UE per només 200.000 euros, després de pressionar el jugador al Racing una vegada aconseguit un acord amb el club granota.

En el degà valencià, Pape viuria la seua millor etapa com a futbolista, arribant a disputar un total de 96 partits entre 2012 i 2015, inclosos 9 en l’Europa League, on es va estrenar com a golejador granota a Suècia, en la victòria per 1-3 del Llevant davant l’Helsingborgs que va suposar la classificació dels de JIM per als 1/16 de final de la competició.

Fonamental en les seues dues primeres temporades -en les quals va jugar 41 i 36 partits oficials respectivament- una lesió li va apartar del tram final de la competició en la tercera i, fet i fet, última del jugador en Orriols, d’on tampoc va eixir especialment bé.

El Llevant UE, que va estar pràcticament un any intentant renovar el seu contracte, que expirava el 30 de juny de 2015, no va aconseguir convèncer finalment a Pape, que es va marxar lliure a l’estiu de 2015 a l’Espanyol, d’on ara parteix per a viure, en l’Éibar, la seua cinquena etapa en el futbol espanyol.

Imatge: Llevant UE