Ampliar i millorar el contracte de Morales, objectiu prioritari

Ampliar i millorar el contracte de Morales, objectiu prioritari

CARLOS AYATS / VALÈNCIA

Tal com ha avançat aquest migdia Deportes COPE València, l’ampliació i millora contractual de José Luis Morales és un dels objectius prioritaris del Llevant UE, la direcció esportiva del qual vol adequar el salari del jugador a la seua importància dins de l’equip.

Als seus 30 anys, El Comandant és el màxim golejador de la història del degà valencià en Primera (amb 18 tants, empatat amb Barral), així com també de la present temporada en Lliga (8), en Copa (2) i, lògicament, en el global de l’equip granota (10). A més, també és el màxim assistent de l’equip, amb 8 passades de gol, 6 en Lliga i 2 en Copa.

Segon capità de l’equip i líder i referent absolut per a l’afició granota, el salari de Morales amb prou faenes supera la mitjana de l’equip, els 556.000 euros anuals que, segons les dades del prestigiós informe internacional elaborat per Sporting Intelligence, situen al Llevant com l’equip de Primera Divisió amb els sous més baixos de la categoria (li precedeix, en 19è lloc, el Leganés, amb 592.000 per jugador/any de mitjana; i per exemple, el també recentment ascendit Girona ronda els 700.000 € per jugador/any, ocupant el 15è lloc, mentre que el descendit Dépor, 12è en la llista, ha pagat aquesta temporada 998.000 € de mitjana a cadascun dels seus futbolistes).

Contracte fins a juny de 2019 i una clàusula de rescissió de 10 milions d’euros

Morales, que va aterrar en l’Atlètic Llevant amb 24 anys procedent del Fuenlabrada a l’estiu de 2011, va signar inicialment per 2 temporades amb el filial granota. Després d’anotar 22 gols en 2 temporades, l’extrem madrileny va renovar a l’abril de 2013 per dos anys més, amb obligació de tenir fitxa de primer equip, i dos opcionals més per part del club.

No obstant açò, després de realitzar la pretemporada a les ordres de Joaquín Caparrós en Isla Canela, l’utrerà va decidir que Morales no tenia lloc en el Llevant, propiciant la seua cessió a un equip llavors de Segona, l’Éibar, que estarà eternament agraït al de nou tècnic del Sevilla FC.

En el conjunt armer, El Comandant va jugar 38 partits, 34 d’ells com a titular, marcant 3 gols, donant 5 assistències i, sobretot, sent un pilar bàsic perquè l’Éibar aconseguira l’impensable a l’inici de temporada, l’ascens a Primera Divisió. Després d’açò, Morales va tornar al Llevant, on Mendilibar el va fer debutar en Primera en la 2a jornada, en San Mamés, brindant-li una titularitat de la qual ni tan sols la neteja de jugadors de la pedrera d’Alcaraz a partir de la 9a data del campionat li va apartar.

36 partits disputats, 3 gols i 1 assistència van ser suficients perquè el Llevant decidira exercir l’ampliació de 2 anys, deixant la clàusula de rescisió en 10 milions d’euros. Després del descens de 2016, les ofertes perquè canviara d’aires van ser nombroses, però el club va apostar per la seua continuïtat, sent l’únic jugador de la plantilla al que se li va respectar el seu salari de Primera en Segona, una vegada, açò sí, l’agent del futbolista va presentar una oferta oficial d’un club de la màxima categoria sol·licitant la seua cessió.

Al juliol de 2017, el club va ampliar un any més el contracte de Morales, a canvi d’una xicoteta millora econòmica, i duplicant la clàusula de rescisió fins als actuals 20 milions d’euros.

Un equip al voltant de Morales i Lerma

Tito ho té clar, el Llevant 2018-19 ha de girar entorn de Morales i Lerma, i per açò ampliar i adequar els seus contractes és fonamental per a evitar un risc d’eixida que en el cas del Comandant és més urgent. Lerma té contracte fins a 2020 i una clàusula de rescissió de 30 milions d’euros, a més d’una proposta des de desembre per a ampliar el mateix 2 anys més, passar la clàusula a 50 milions i convertir-lo en el jugador millor pagat de la plantilla (que l’internacional colombià, de moment, no ha acceptat).

Morales, amb tan sol un any més de contracte, és un estendard del club, i no té intenció alguna de canviar d’aires. No obstant açò, en les actuals circumstàncies, és senzill que qualsevol altre club de Primera puga atraure al jugador amb ofertes que tripliquen o cuadrupliquen el seu salari actual, podent temptar-li fins i tot amb signar lliure el pròxim estiu. I açò és el que urgeix evitar, ara mateix, per davant de tota la resta.

Imatge: Llevant UE