La desconnexió de Fahad

La desconnexió de Fahad

CARLOS AYATS, RAFA ESTEVE / VALÈNCIA

Hui és el dia D per a Fahad Al Muwallad. L’internacional saudita, que per primera vegada des de la seua arribada té opcions d’entrar en una convocatòria, s’enfronta a unes hores crucials de cara al final de la seua trajectòria en el Llevant UE. Després de l’entrenament d’aquest matí, Paco López ha de facilitar la llista de convocats. En ella, 16 futbolistes semblen fixos, mentre que altres tres –Rochina, Shaq i Fahadcompetiran excepte sorpresa pels 2 llocs restants.

López té l’opció de convocar a 19 jugadors i realitzar un descart demà (davant l’Éibar, en el seu únic precedent a casa, va convocar als seus 22 futbolistes disponibles, Fahad inclòs, mentre que en les seues 2 eixides es va limitar als 18 que finalment es vesteixen de curt), però, en qualsevol cas, cal prendre una decisió, i si aquesta passa per deixar fora a Fahad, com ha succeït sempre fins a hui, el perill de desconnexió definitiva del saudita és evident.

Escassa interacció amb el grup

Per més que López assenyalara ahir en roda de premsa que el jugador ha progressat durant el mes que porta el de Silla en l’equip i que té opcions d’entrar en la convocatòria “com qualsevol un altre“, la veritat és que Fahad viu en un món paral·lel a la realitat granota.

Acudeix a entrenar-se, per descomptat, i la seua actitud durant els mateixos és positiva. Intenta demostrar que té nivell, cerca desbordar, baralla cada pilota… però té una interacció mínima amb els seus companys. La barrera de l’idioma, a la qual també va fer esment ahir López, és un autèntic mur. Al costat d’ell, a totes parts, viatja el seu traductor, però no comparteix pràcticament res amb els seus companys. I moltes vegades, durant els entrenaments, se li veu apagat i en el seu món.

Els seus amics i el mar com a desconnexió, i el Llevant, desaparegut de les seues xarxes socials

Per a compensar la seua solitud, Fahad té a València a un grup d’amics amb els quals gaudeix els seus moments d’oci, principalment, navegant. Així pot veure-se-li en els seus dues últimes publicacions d’Instagram, correpondientes a ahir i al passat dijous.

De fet, és precisament en xarxes socials on pot apreciar-se la importància residual que el Llevant té ara públicament en la vida de l’internacional saudita. En Twitter, només una foto del 29 de gener posant amb el president del club, Quico Catalán, i la samarreta granota. Des d’aleshores, 10 publicacions en el seu compte (té 1,21 milions de seguidors), i ni una sola sobre el degà valencià.

Tan significatiu o més és el seu Instagram, on el 21 de gener va anunciar el seu fitxatge “en el nom de Déu” i amb un cor. Al febrer, 12 publicacions, de les quals 5 estaven relacionades amb el Llevant. Una imatge amb Boateng, una altra amb Postigo i Chema, un muntatge amb la seua rebuda… Però la seua il·lusió en la seua nova etapa va anar caent en picat, i la seua ment està, ara mateix, en altres coses.

De fet, des de les seues publicacions del 28 de febrer -assegut trist en la banqueta granota amb un cor trencat- i el 2 de març-mirant pensatiu a l’horitzó, ha publicat 14 fotos, i només 1 d’elles té a veure amb el Llevant, la foto de grup del triomf davant l’Éibar en la qual apareix vestit de carrer al costat dels seus companys. Després, 20 dies més de silenci granota. Amics, mar i desconnexió d’una realitat que, evidentment, no li fa feliç.

Hui (o demà), tot pot canviar per a l’internacional saudita si finalment entra en els plans de López (encara que solament siga per a estar en la banqueta). No obstant açò, una nova absència, amb 8 baixes en l’equip i amb Rochina amb només 2 entrenaments i mig amb el grup, podria suposar el colp definitiu per a un Fahad que, ara mateix, és més un turista a València que un jugador de Primera Divisió.

Imatge: Instagram de Fahad Al-Muwallad (@fooodii8)