Fahad es reivindica davant Ucraïna amb gol inclòs (1-1)

Fahad es reivindica davant Ucraïna amb gol inclòs (1-1)

CARLOS AYATS / LA CRÒNICA

Fahad Al-Muwallad s’ha reivindicat a Marbella amb titularitat i gol inclòs en l’amistós que ha enfrontat a les seleccions d’Ucraïna i Aràbia Saudita. El jugador del Llevant, que ha actuat com a extrem dret en l’onze de Pizzi, ha anotat l’empat del conjunt àrab en el 39′ de partit, en caçar una pilota dins de l’àrea xicoteta després d’un córner botat des del perfil esquerre que ha cabotejat assistint-li un dels centrals del conjunt àrab. Fahad, amb una potent volea amb cama dreta, ha enviat la pilota a la xarxa.

El tant ha sorprès a Ucraïna, que dominava amb claredat fins a eixe moment un partit estrany, que ha començat amb un poc de retard per un problema en la xarxa d’una de les porteries que Undiano Mallenco, col·legiat del xoc, ha fet arreglar abans de l’inici.

Fahad, que ha començat perdent una pilota, ha anat a poc a poc entonant-se en banda dreta, amb intervencions escasses, però sempre encertades en favor del seu equip, que cercava eixida sempre per la seua banda davant l’assetjament ucraïnés. De fet, el gol de l’empat ha vingut provocat per una recuperació seua en atac que ha acabat cedint per a un tret des de la frontal que ha acabat en córner.

Minuts abans, en el 32′, Kravets havia aprofitat un centre des del perfil esquerre per a cabotejar a la xarxa saudita l’1-0. Semblava un partit senzill per als de Shevchenko. No obstant açò, el fins a eixe moment relativament dòcil conjunt àrab (les cares de Pizzi eren un poema) ha tret el caràcter i ha aconseguit empatar per mediació del jugador del Llevant.

Al-Dawsari perdona el 2-1

Després del descans, desconcertada per veure complicar-se un partit que semblava destinat a guanyar amb relativa comoditat, Ucraïna es va omplir de dubtes i Konoplyanka, que havia sigut amo i senyor del xoc els primers 35 minuts, va desaparèixer. Aràbia Saudita va començar a arribar amb perill, i als 60′, Al-Dawsari va perdonar el segon per als saudites (si bé els ucraïnesos, en els últims 15 minuts, van tenir fins a tres clares també per a haver guanyat el partit).

Fahad, que va tenir menys presència després del descans, va ser finalment substituït als 72′ de partit, abandonant el terreny de joc amb la sensació d’haver de complit. Ha tardat dos mesos a jugar a Espanya, i ha hagut de fer-ho amb la samarreta d’Aràbia Saudita. Ara, el batejat per Fernando Sanz com el Messi saudita espera la seua oportunitat en el Llevant. La pregunta és, la tindrà algun dia?